Skip to main content
search

Test otomasyon projelerinin en kritik aşamalarından biri de raporlamadır. Selenium/Appium ile yaptığımız test otomasyon projelerimizde assertion’larımızı yazmak için kullandığımız framework’ler genelde JUnit veya TestNG oluyor. Bilindiği gibi bu framework’ler otomasyon case’leri koşulduktan sonra belli bir xml çıktısı sunuyor. Test koşumu sonrası Jenkins gibi Continuous Integration araçları sayesinde, bu çıktılar daha anlaşılır hâle gelse de özellikle üst yönetime sunulmak için okunabilirlik ve estetik anlamında biraz yetersiz kalabiliyor.

Test otomasyon projelerimizde raporlama aşamasıyla ilgili destek talepleriyle biz de son dönemde daha sık karşılaşmaya başladık. Konu ile ilgili araştırmalarımız sonucunda ExtentReports’un, görsel raporlama altyapısı ve arayüzü ile oldukça kullanışlı olduğunu gördük.

Hem .Net hem de Java ile geliştirilen otomasyon uygulamaları için kullanılabilen ExtentReports, adım adım raporlama ve bu adımlara ekran görüntüleri de ekleme özelliği ile hataların daha rahat anlaşılması imkanlarını sunuyor. Ek olarak sağladığı dashboard görünümü ve filtreleri ile de üst yönetimin hayatını kolaylaştırıyor.

Özetle; otomasyon altyapınıza toplam 10-20 satırlık bir kod bloğu eklediğinizde aşağıdaki gibi raporlar elde etmeniz mümkün.

Test Case Koşum Raporu

Test Case Koşum Raporu

 

Executive Dashboard Örneği

Executive Dashboard Örneği

Close Menu