Skip to main content
search

Uzun bir bekleyişin ardından, nihayet Selenium 3.0 resmi olarak duyuruldu. Bir süredir beta versiyonu ile geliştiricilerin beğenisine sunulan araç, Ekim ayı içerisinde tam sürüm olarak piyasaya sunuldu.

Araştırmalara göre, test otomasyon uzmanlarının %74’ünün kariyeri boyunca en az bir projesinde kullandığı Selenium, ücretsiz olmasının sağladığı finansal avantaj sayesinde yönetim kademelerince de tercih edilerek yoğun bir biçimde desteklenmektedir.

Selenium 3.0’daki Teknik Farklılıklar Neler?

  • Selenium 3.0 ile artık Java 8 ve üzerine versiyonların kullanılması zorunlu oluyor. Bu sayede artık eski alışkanlıkların bir kenara bırakılarak, Lambda gibi yeniliklerin denenmeye başlanması muhtemel görünüyor.
  • Önceki versiyonlardan farklı olarak, Firefox desteği için Gecko Driver’ın tanımlanmış olması gerekiyor.
  • RC üzerine kurgulanmış implementasyonlar, Selenium 3.0 ile artık kullanılamaz hale geliyor. Fakat birçok kullanıcının halihazırda Wedriver API’larını kullanıyor olması nedeni ile fazla sorun yaşanmayacağı tahmin ediliyor.
  • En büyük gelişmelerden bir diğeri ise, Webdriver implementasyonun de-facto yerine gerçek bir standarda dönüşmesi. Yapılan açıklamalarda, kısa süre içerisinde tamamen W3C tarafından tanımlanan standart üzerinde, aracın kullanılır hale geleceği bildiriliyor.

Daha fazla bilgi için http://www.seleniumhq.org/about/news.jsp

Berk Dülger
Consultant – Keytorc

 

Close Menu