Skip to main content
search

Keytorc olarak JarTechnologies şirketinin bir ürünü olan performans test aracı JAR:Load’ı (https://jarload.com) deneyimlemiş bulunuyoruz. JAR:Load, alışık olunan çoğu performans testi aracından farklı olarak kurulum gerektirmiyor ve bu özelliğiyle kendini farklı bir konuma yerleştiriyor. HTML5 desteği sağlayan herhangi bir tarayıcı üzerinden erişebileceğiniz kontrol paneli sayesinde desktop ve mobil cihazlardan testlerinizi kaydedebilir, testleri koşup, raporları inceleyebilirsiniz.

JAR Load ile gelen öne çıkan özellikleri sayarsak:

Gerçek Tarayıcı Desteği:

Cloud desteğiyle gerçek tarayıcı davranışıyla hedef performans test yükünüzü simule edebiliyor. Testinizi yaparken veri girişini ya da mouse click’lerinizi kaç saniyede yaptıysanız test senaryolarını o şekilde kaydedebiliyor.

Geolokasyon Desteği:

Yükünüzü farklı global lokasyonlara dağıtabilmenizi sağlayan built-in özelliği bulunmakta.

Bağlantı Simülasyonu:

3G, 4G, DSL gibi farklı bağlantı hızlarını simule edebilmenize imkan sağlayan bir alt yapısı bulunmakta.

Monitörleme:

7/24 monitör desteği sayesinde zamanladığınız testleri farklı saatlerde çalıştırarak SLA’lerinizin farklı zaman dilimlerinde karşılanıp karşılanmadığını görebiliyorsunuz.

Farklı Katmanlarda Raporlama:

Raporlama özelliği performans testin de monitör edilmesi gereken farklı katmanları (Application Layer, Hardware Layer) izlemenizi sağlar bu sayede response time ve server durumunu yazılım testi esnasında takip edilebilirsiniz. Farklı zamanlarda çıkan sonuçları da karşılaştırma olanağı vermekte.

jarload-1

Script Geliştirmek:

Lua Scripting dili ile performans test senaryolarınızı zenginleştirip, belirli adımları ve fonksiyonları tekrar kullanılabilir hâle getirebilirsiniz.

JAR Load’ın kurulum yapmanıza gerek olmayan doğasıyla farklı bir konumda bulunduğu ve zengin özellikleriyle performans testlerinde şans verilecek bir ürün olduğunu düşünüyoruz.

Close Menu