Skip to main content
search

Atmosphere DevOps Konferansı geçtğimiz hafta Polonya’nın Krakow kentinde gerçekleşti. Keytorc’un konuşmacı olarak davetli olduğu konferansta SAP, Facebook, Cisco, HashiCorp ve Dynatrace gibi markalar da sunumlarda bulundular.

Yoğunlukla yazılım geliştiricilerin ilgi gösterdiği bir etkinlik olan Atmosphere DevOps’ta teknik ayrıntılara sıklıkla girildi. Containerization, Delivery Pipeline, Monitoring, Micro-Services, Big Data, Internet of Things gibi konular en çok ilgi gören konular arasında yer alırken; etkinlik süresince devam eden lightning-session’larda, Commodore64 ve Super Nintendo gibi retro konsolları deneyimlemek en çok ilgi gören faaliyetlerdendi.

Keytorc Session’undan Notlar

Keytorc Danışman ekibinden Berk Dülger’in gerçekleştirdiği sunumda, teknik konulara göre biraz daha geniş bir bakış açısı ile; DevOps adaptasyonu ve Continuous Testing konularından bahsedildi. Sunumdan bazı başlıklar şu şekildeydi:

  • Learning Organizations
  • Systems Thinking
  • State of Agile/DevOps Adoption
  • Lean Principles and Practices
  • Tactical Adoption Theory
  • Continuous Testing

Sunumda, DevOps yaklaşımına neden ihtiyaç olduğu, mevcut durumda ne oranda uygulandığı, Yalın (Lean) yaklaşımındaki yeri ve nasıl daha akılcı şekilde kurgulanabileceği üzerinde duruldu. Ayrıca test aktivitelerinin, Continuous Testing kavramının, çevik süreçlerdeki gerekliliğinden bahsedildi:

“There is no DevOps without Continuous Testing

Sunum: DevOps Tactical Adoption Theory: Continuous Testing :

Close Menu