Skip to main content
search

Türkiye Yazılım Test ve Kalite Derneği, 26 Mayıs tarihinde Ankara Mövenpick Otel’de TestAnkara Panel Etkinliğini gerçekleştirdi. Bilişim, kamu, savunma sanayi, enerji, telekomünikasyon sektörlerinden ve üniversitelerden 200’e yakın katılımcı ile gerçekleştirilen etkinliğin teması “Yazılım Geliştirme Yaşam Döngüsünde Yazılım Testinin Önemi” idi. 6 panelist konuşmacının katıldığı etkinlikte, panel konuşmacıları arasında Keytorc yöneticileri de bulunuyordu.

    • Keytorc, Yönetici Ortak (Panel Moderatörü)
    • Havelsan, Yazılım Test Yöneticisi – Kadir Herkiloğlu
    • Başkent Üniversitesi, Öğretim Üyesi – Prof. Dr. Ziya Aktaş
    • Yazılım Test ve Kalite Derneği Başkanı – Koray Yitmen
    • IIBA İstanbul Chapter Başkanı – Emrah Yayıcı
    • Aselsan Yazılım Test Mühendisliği Müdürü – Onur Aktuğ

Panelde üzerinde durulan en önemli konuları aşağıdaki gibi özetleyebiliriz;

1. Yazılım Testi geçmişten günümüze nasıl şekillendi? Eski ve yeni teknikler nelerdir?

2. Yazılım Geliştirme yaşam döngüsünde hangi yazılım test araçları kullanılmalı?

3. Yazılım test araçları sizce yeterince gelişmiş midir? Bu araçları seçerken nelere dikkat ediyorsunuz? Araçlar sizler için ne kadar önemli?

4. Bulunduğunuz organizasyonda yazılım testlerini kimler yapıyor? Hangi ünvanları kullanıyorsunuz?  (test analisti, test uzmanı, test mühendisi, test mimarı, vb.) Yazılım Test alanında hangi kariyer fırsatları bulunuyor?

5. Farklı yazılım geliştirme modellerinde yazılım test süreçleri nasıl değişiklik gösteriyor? Waterfall, V-Model, Agile gibi metodolojilerin ortak ve farklılaşan özellikleri nelerdir?

6. İyi bir yazılım testi için sizce olmazsa olmazlar nelerdir? (Analiz dokümanları, Test senaryoları, Test ortamı, Test araçları, yetkinlik seviyesi yüksek çalışanlar, zaman, doğru efor tahmini vs.)

Keytorc’un destek verdiği ve katılım gösterdiği bu ve benzeri tüm etkinliklerle ilgili haberleri almak için https://www.keytorc.com/ web sitesinden Keytorc Newsletter üyesi olabilirsiniz.

Close Menu