Skip to main content
search

Keytorc, Yazılım Testi alanında dünyanın en prestijli ödüllerinden biri olan The European Testing Awards 2016’da geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da finale kalma başarısı gösterdi. Keytorc, Bilyoner için geliştirdiği proje ile 16 Kasım’da Londra’da düzenlenecek finalde En İyi Fonksiyonel Test Otomasyonu Projesi kategorisinde birincilik için yarışacak.

Keytorc’un uluslararası alandaki bilinirliğinin artmasında birçok faktörün rol oynadığını belirten Keytorc Yönetici Ortağı Emrah Yayıcı şunları söyledi:

“Yazılım test ve kalitesi, iş analizi ve kullanıcı deneyimi tasarımı alanında oluşturduğumuz bilgi birikimini Amazon.com üzerinde yayınladığımız kitaplarla ve konuşmacı olarak katıldığımız uluslararası konferanslarla diğer ülkelerdeki profesyonellerle paylaşmak, uluslararası bilinirlik açısından önemli katkı sağladı. Ülkemizde yazılım sektörü çok güzel işlere imza atıyor. Bunların sürdürülebilirliği açısından metodoloji ve teknik kullanımı oldukça önemli. Keytorc olarak özellikle test otomasyonu ve performans testi gibi katma değeri yüksek konularda kendi metodoloji ve tekniklerimizi geliştirmeye yönelik inovasyon çalışmaları yapıyoruz. Son üç senedir eğitimler ve danışmanlık hizmetleriyle Romanya, Hollanda ve Azerbaycan gibi ülkelere bu bilgi birikimini transfer ediyoruz. Amacımız bu ülkelerin sayısını çoğaltmak.

Türkiye olarak sadece genç değil, aynı zamanda hızlı öğrenen ve en zor şartlarda çok pragmatik çözümler üretebilen çok değerli bir insan kaynağımız var. Bu insan kaynağımızı doğru projelere yönlendirip, yapılan çalışmaları uluslararası arenada da duyurabilirsek BT sektörü olarak ülkemizin ihracatına ciddi katkı sağlama potansiyelimiz bulunuyor. Keytorc mühendisleri olarak şu an en büyük motivasyon kaynağımız bu. Gerçekleşeceğine inanıyor, bu amaçla çok yoğun bir eforla çalışıyoruz.”

Türkiye’nin Yeni İstihdam Treni: Bilişim

Keytorc Yönetici Ortağı Koray Yitmen ise 1990’larda tekstil sektörüyle büyümeyi ve istihdamı yakalayan Türkiye’nin 2000’li yıllarda bu ivmeyi bilişim treniyle yakalamaya çalıştığına dikkat çekerek “Her 3-5 yılda bir bilişim sektöründe ortaya çıkan alt sektörlerle bilişim trenine yeni yeni kompartımanlar ekleniyor. Bunlardan en çok dikkat çeken üç tanesi ise iş analizi, kullanıcı deneyimi ve yazılım testi olarak sıralanıyor” dedi.

Nelson Hall tahminlerine göre sadece yazılım test pazarının 2017’de dünyada oluşturacağı ekonominin 34 milyar dolara ulaşacağını söyleyen Yitmen, “Yıllık büyüme tahmini ise yüzde 14 civarında. Ülkemizdeki sertifikalı test mühendisi yıllık artışına baktığımız zaman ise bu oranın yüzde 20’leri bulduğunu görüyoruz. Gelişmekte olan bu üç sektörde Türkiye’de ve çevre ülkelerde lokomotif görevini gören Keytorc, geçtiğimiz günlerde layık görüldüğü “Dünyanın En İyi 20 Test Şirketi” ve “2016 Avrupa Yazılım Testi Ödülleri Finalisti” unvanlarıyla sektöre yön verirken, yeni mezunlara da geleceği parlak kariyer yolları sunuyor” diye konuştu.

Teşekkürler

Keytorc olarak; projede görevli tüm test mühendislerimize ve danışmanlarımıza, ayrıca Bilyoner ekibine bu denli önemli bir başarıyı ikinci defa ülkemize kazandırmamıza sundukları katkılarından dolayı teşekkür ve tebriklerimizi sunarız.

Saygılarımızla,

 

Close Menu