Skip to main content
search

Her ne kadar bazı mobil web siteleri tarayıcı üzerinden çalıştırılabilse de, işin içine mobil cihazlar girdiğinde performans testi yapmak göz korkutabiliyor. Günümüzde yaygın olarak kullanılan teknolojiler sayesinde bu testleri yapmak düşünüldüğünden çok daha kolay hale geliyor. Açık kaynak kodlu JMeter aracını kullanarak HTTP, HTTPS, FTP, LDAP gibi protokolleri test etmenin yanı sıra, mobil uygulamaları ve mobil uyumlu web sitelerini de test etmemiz mümkün.

JMeter’ın proxy görevi görerek mobil terminalden gelen request’leri kaydedebilmesi için öncelikli olarak mobil terminalin ve JMeter’ın kurulu olduğu bilgisayarın aynı network’te bulunması gerekiyor.

Bunun dışında mobil cihazın Proxy ayarları manual moda alınmalı. Sonrasında JMeter’ın üzerinde çalıştığı bilgisayarın IP adresi ve JMeter’ın kullandığı port, mobil cihazın wireless ayarlarına girilmeli. Bu arada JMeter’ın request’leri kayıt edeceği port’un, HTTP Test Script Recorder ekranından değiştirilebileceğini de hatırlatmış olalım.

jmeter-1

JMeter içinden Port Bilgisi Alınır

IPconfig Parametresi ile IPv4 Adres Bilgisi Alınır

IPconfig Parametresi ile IPv4 Adres Bilgisi Alınır

jmeter-3

Bu Bilgiler Wireless Ayarlarına Girilir

Tüm bu ayarlar yapıldıktan sonra JMeter Proxy sunucusu başlatılmalı. Sonuç; JMeter belirlenmiş olan port’tan request’leri dinlemeye başlar. Yakalanan request’ler ve içerikleri görüntülenip değiştirilebilir. Bu sayede CSV formatındaki test verileri de request’lerle ilişkilendirilebilir.

jmeter-4

 

Request’lerin yakalanmasından sonra yapılması gereken, standart performans testi adımı olan load modelin (yük modeli) belirlenmesi ve testlerin koşulmasıdır.

Performans testleri ile ilgili daha detaylı bilgiye ulaşmak için danışmanlarımızla iletişime geçebilirsiniz: https://www.keytorc.com/yazilim-performans-testleri/

 

Close Menu