Skip to main content
search

Apache JMeter sunduğu konfigürasyon imkanlarıyla Performance Test Uzmanlarına onlarca projede destek olsa da yaygın kanı JMETER’in çalışırken çok fazla OutOfMemmory hatası aldığı ve CPU kullanımını çok yükselttiği yönünde.

Bu yaygın kanıyı yok edecek konfigürasyonları bulmanız bazen biraz zor olabiliyor. Bu konuda bizim önerilerimiz bu şekilde;

  • Büyük ölçekli load testleri (1.000 kullanıcı ve sonrası) yaparken asla GUI modda çalışmayın. Ürün ön yüzü Java AWT teknolojisi ile geliştirilmiş olduğundan JMeter grafik işlemcinize driver üstünden geçmeden direkt olarak erişir ve sisteminizi çok zorlar. Bu yüzden uygulamayı test plan kaydetmek ve testlerini modifiye etmek için kullanın ama iş testleri koşmaya gelince Console modda başlatın.

Örn komut: JMETER_HOME/bin/jmeter -t <LocalTestPlanAdresi> -n -l <SonuclarinTutulacağiAdres> sonuclar.csv

  • Eğer ben testimi GUI’den çalıştırmak istiyorum derseniz, test sırasında mümkün olduğunca Grafiksel raporları (Graph Report,vs..) çalıştırmayın. Bu raporları çalıştırdığınız takdirde PC’nizin performansı düşecektir. O halde nasıl rapor alacağım derseniz tool CSV dosyasında sonuçları kaydedebiliyor. Bu dosyayı kullanarak grafiksel raporlarınızı test sonrası elde edebilirsiniz.
  • Her java uygulamasının bir Properties dosyası vardır. JMeter için bu dosya user.properties olarak ayarlanmış. Hem controller hem de yük yaratan agent’ların çalıştığı PC’lerin donanımsal özelliklerine göre -Xmx değişkenini güncelleyin. Xmx parametresini değiştirirken makinenizdeki diğer uygulamaları zorlamayacak bir memory değeri atayın.
  • Local agent’i kapatın. Agent’lar sadece remote çalışsın bu sayede JMeter Controller makinenin memory’sine daha fazla yüklenmiş olmazsınız. Bu işlem user.properties dosyasındaki remote_hosts paramteresi değiştirilerek yapılmalı. 127.0.0.1 veya localhost yazıyorsa kaldırın.
  • Web uygulama testlerinde Xpath Exctractor çalıştırırsanız OutOfMemmory problemi yaşama ihtimaliniz yüksek. XPath veriyi DOM Tree oluşturarak memory’de tutar. Veri ne kadar büyükse memory’de o kadar dolacaktır. Bu yüzden regular expression daha iyi bir tercih olacaktır.

Test otomasyon araçları ile ilgili daha fazla bilgi için danışmanlarımızla iletişime geçebilirsiniz: www.keytorc.com 

Close Menu