Skip to main content
search

Bu yıl ilki düzenlenen TestCon Vilnius 2016 Konferansı’na Keytorc olarak konuşma yapmak üzere davet edildik. Dünya’nın farklı ülkelerinden gelen 25 kadar uluslararası konuşmacının deneyimlerini paylaştığı etkinlikte, Türkiye adına Keytorc’un bulunması Yazılım Test alanında uzun süredir artarak devam eden kalite odaklı duruşumuzun olumlu bir yansıması oldu.

650 katılımcısıyla, Baltık coğrafyasındaki en büyük yazılım test konferansı olacağının sinyallerini veren TestCon Vilnius’da, özellikle David Evans’ın da açılış konuşmasında değindiği Agile Testing konusuna çokça yer verildi. Test süreçlerinin iyileştirilmesi, manuel testler ve test otomasyonu arasındaki temel farklılıklar ve test otomasyonunun son yıllarda kazandığı değer, Big Data ve Big Data’nın performans testlerine etkisi, kurumlarda test kültürünün oluşturulması ve test uzmanlarına sunulan kariyer yolları gibi pek çok farklı konu ile TestCon son zamanlarda katıldığımız en zengin içerikli ve en verimli konferanslardan birisi oldu.

Özellikle Selenium ve Appium gibi açık kaynak kodlu test otomasyon çözümlerinin üzerinde durulduğu etkinlikte; DevOps, Continuous Testing ve Code Review gibi son zamanlarda büyük önem kazanan süreç ve teknikler tartışmaya açıldı.

Keytorc Ekibi’nin, “Myths & Challenges of Agile Testing” isimli konuşma ile katıldığı etkinlikte, çevik yazılım geliştirme süreçlerinin tarihçesine, bugüne kadar nasıl evrildiklerine, günümüzde hemen hemen her kurum tarafından  kullanılan veya kullanılmaya çalışılan Scrum, Kanban, Test Driven Development gibi metodolojilere ve her bir metodolojideki test pratiklerine yer verildi. Bunun yanında birçok kurum için son zamanlarda odak noktası hâline gelen araç (tool) seçimi ve özellikle fonksiyonel olmayan testler (non-functional test) üzerinde detaylı aktarımlar yapıldı. Dünya Kalite Raporu, QA Intelligence Survey, Kaos Raporu ve Gartner QA istatistikleri ile desteklediğimiz konuşmamız etkinliğin en yüksek değerlendirme notu alan konuşmalarından birisi oldu.

Önümüzdeki günlerde yeni konferanslar ve etkinliklerle ilgili deneyimlerimizi paylaşmaya devam edeceğiz.

Close Menu