Skip to main content
search

Keytorc olarak test yönetim aracı TestMonitor’ü deneyimledik. Araç, oldukça basitleştirilmiş ve görselleştirilmiş arayüzü ile ekipler arası iletişimi kuvvetlendirerek, test sürecinin birçok safhası için faydalar sunuyor.

Bilindiği üzere, test yönetimi amacıyla projelerde kullanılan birçok ticari ya da Open-Source Tool ve yöntem mevcut. Ancak sadece IT içi kullanıma göre tasarlanmış araçlar, örneğin UAT gibi teknik olmayan kişilerin de sürece dahil olduğu test fazlarında bazı zorluklara neden olabilmekteler. TestMonitor, online altyapısı ve kullanılabilir ekranları ile özellikle bu konuda farkedilir düzeyde öne çıkıyor.

TestMonitor kolay kullanımlı arayüzü ile IT dışı birçok ekibin sürece kolayca dahil olup katkıda bulunabilmelerine yardımcı oluyor. IT dışı ekipler test senaryosu geliştirebiliyor, koşabiliyor ya da buldukları raporları anlaşılır şekilde araç içinden raporlayabiliyorlar; hatta bunu mobil olarak bile yapabiliyorlar.

TestMonitor’un Genel Bazı Özellikleri

  • Sistemde gereksinimler ve riskler tanımlanabiliyor. Testler bu tanımlamalara göre önceliklendirilebiliyor.
  • Kolay kullanımlı bir düzenleyici ile Test Suite ve Test Case’ler oluşturulabiliyor. Bunlar gereksinim ve riskler ile bağlanabiliyor.
  • Daha önce kullanılmakta olan Excel’lerden, Bulk Import yapılabiliyor.
  • Test planlaması, sistem üzerinden gerçekleştirilebilen görev dağılımı ile yapılabiliyor.
  • Test Raporları online olarak oluşuyor ve eş zamanlı takip edilebiliyor.
  • Başarısız koşumlar hata kayıtlarına dönüştürülebiliyor.

 

Canberk Akduygu
Consultant – Keytorc

 

Close Menu